lördag 11 oktober 2008

WIP & virknålar & en bok


Här kämpas det med spetssockar( tack vare Petraos socktoberfest). Jag tycker det är pilligt och tar tid och dessutom så tränar jag mitt tålamod, men jag vill verkligen ha ett par vita spetssockar, så här ska inte ges upp.

I födelsedagspresent för två veckor sedan fick jag dessa grymma virknålar: Clover-en virknjutning! Det verkar som de måste få ett etui.
Dessutom fick jag Vintage Knitwear for Modern Knitters av Thames & Hudson. Den har en hel del fina mönster.
Å nu tillbaka till sockarna...

7 kommentarer:

Anna sa...

Jäpp, de där virknålarna är outstanding! Älskar mina, har också hela familjen! Lika mycket smör som Harmony woodsen i stickningen!
Jisses, har glömt att säga grattis tror jag. GRATTIS!
Tar du med boken när vi ses?
Strumporna är fantastiska!

PetraO sa...

Jamen grattis i efterskott - justa presenter du fick, vad härligt! Sockorna blir verkligen fina - mina nästa får nog bli något spetsstickat också tror jag.

Lea sa...

Det värsta med vita fina sockor är att man knappt vågar använda dem när de är klara - så är det för mig i alla fall...

Medea sa...

Grattis!! Jag har också sådana virknålar men bara upp till 4,5. Tror inte att jag kommer att virka med grövre men om jag känner behov är det ju bara att lägga en beställning.

Mia sa...

Jag har en sån virknål, en fyra, som jag gillar skarpt. Får nog köpa på mig fler vid tillfälle när jag känner att jag är värd det.
Nu har jag kopplat på min varvpeppare på Cobblestone- behövs i det sega mittenpartiet vid bålen...

Helena sa...

Jag fick precis ge upp den goda smaken. Svarvade Brittany virknålar gjorde att jag fick kramp i hela armen, så när väl Clover nålarna kom så var det som Tigerbalsam. Är hourglassen kluriga?
Kram

annalena sa...

Vilka fina sockar!! Har precis köpt sockgarn från Lornas men jag tror inte jag vågar mig på mer än helt "vanliga" ännu. De virknålarna har jag tänkt beställa, de är verkligen supersköna att virka med. Kanske ska slå till nu...ikväll....
Lycka till med fortsatta sockstickningen!