måndag 26 maj 2008

Lakritssnörestickning & Icarus

I lördags firade jag en vän som fyllt år och eftersom hon är förtjust lakritssnören så passade jag på att sticka med dem. Oväntat skönt att sticka med.
Det verkar som jag är i en sjalfas just nu- så nu stickar jag på en Icarussjal i detta garn från UlloMera vid namn Villa. Jag tror det är ett Färögarn.

Det känns väldigt skönt när man tar ett garn från sin befintliga stash och börjar på något nytt. När man betar av sitt förråd liksom.
Petrao har bestämt sig för köpstopp, vilket jag tror kan ge ny skaparenergi. Man blir tvungen att ta av och se vad man har hemma i sina gömmor. Själv tänkte jag inte ha ett köpstopp utan köpa garn precis när jag ska starta ett projekt. Jag kan tycka att jag ändrar smak en hel del och en färg eller ett mönster som jag gillade för ett halvår sedan vill jag inte använda nu till det mönstret utan ett annat...
Så nu gäller för min del: köpa garnet minutrarna(typ) innan jag börjar på något nytt.

4 kommentarer:

Helena sa...

Du har smörjt upp stickorna med vaselin eller? Jösses vad det går undan, själv har jag inte ens lyckats bestämma mig för vilket garn jag ska välja.
Kram

Anna sa...

Ser finfint ut! Det är allt härligt att ha en ordentlig stash att välja från... du bullade ju upp rätt bra på Grötö, så du kanske kan klara typ två veckors köpstopp...
Du har en himmlelens fart när du sätter igång!
Vet inte hur jag ska göra med sockklubben, har vissa problem här. Får väl ta ett par, kankse de där extra (var det vid påsk) som man fick lägga i vilken månad man vill.

PetraO sa...

Just nu har jag bestämt mig för att köpstoppet inte innefattar knappar till tröjan som precis är ihopsydd - det får ju faktiskt finnas gränser - eller hur?

Strumpstickan sa...

yfiken, blev det någon större bit stickad av snörena? Ser ut som det skulle kunna bli en fin korg eller liknande:)

Kul!