lördag 13 februari 2010

Rosa Votter


I slutet av förra året köpte jag en härva rosa Chunky debbie bliss garn, som jag ville göra till ett par vantar. Jag började med att virka en vante, men jag tyckte det såg ut som en köttslamsa så då stickade jag en vante med resår, men garnet ville inte "resåra" sig, så då ändrade jag mig till att sticka ett par Lovikkavanter och kom på att jag ville ha lite fluff med, då la jag ned projektet för en dag för jag hade inget kidsilk-garn, MEN när jag rotade runt i mina gömmor efter nåt annat hittade jag just rosa ludd som fanns över från denna sjal, HURRA! tänkte jag och kul att jag kunde använda lite rester och började sticka med dubbelt kidsilk, när jag kom till slutet av andra vanten så insåg jag att kidsilket kommer inte att räcka, då tog jag bara enkelt kidsilk vartannat varv. Nu hade jag två vantar! Men den första var större än den andra, störigt! + att det såg inte ut som att garnet skulle räcka till tummarna, då stickade jag om den första vanten, när den var klar då hade jag stickat 2 vänster vantar! Suck!
När ska jag lära mig tänkte jag och repade upp och stickade om avslutningen. Tillslut har jag nu två lika stora vantar med tummar, garnet räckte precis. Ett lyckligt slut på en något traslig sticksaga.

Jag avslutade ett par virkade presentvantar i grått igår oxå

De senaste dagarna har jag startat upp olika misslyckade försök. Detta tex en illgrön Candle flame sjal men det blir inte bra, garnet är föör illgrönt.
Nu ska jag börja på nåt riktigt snyggt...

13 kommentarer:

Annas Alster sa...

ojoj, de flesta andra hade nog gett upp någonstans där på vägen... well done, och riktigt fina vantar!

Annepålandet sa...

De vottene har virkelig en hidtorie! Og fine ble de!

miastick sa...

Vad snygga icke-kött-vantarna blev!
Allt du gör är för övrigt snyggt. Ska bli kul att se vad du hittar på nu.

skapasaker sa...

Tack för din hjälp med pomatomus, klantig jag känner mig. Nu är jag på det ställe jag tycker är lite kritiskt; varv 11/12. Jag lusläser numera beskrivningen, och inte är det redan här jag ska flytta maskor till föregående sticka? Men om jag bara kör på enligt diagrammet på v 12 så stämmer det inte med räta och aviga efter att jag stickat ihop två. Jag trodde att jag hade fattat!

HELENA-RUTAN sa...

Hehe, ojoj.. Ja som jag brukar säga: Att sticka är som att leva. ;)

frisky frog sa...

Skam den som ger sig! Hade det varit jag hade allt åkt längst in i en gaderob redan vid första missödet...

skapasaker sa...

Tack! :)

Kamel Juvel sa...

Gillar i och för sig den gröna färgen, men förstår vad du menar. Hade själv en hel tröja för länge sen i den kulören. Den var något svårburen...
Fin-fina vantar!

Anna sa...

Fasen så enveten du är! Imponerande och snygga är de.
Tycker nog att den gröna sjalen ser fin ut.

Janette Millbom sa...

Åh så fin sjalen ser ut mot annas garngömma. Som godis.

Har oxå stickat i just det garnet, just den rosa färgen, men utan kidsilk. Härligt att höra att du inte ger upp! Fint blev det!

Sunna sa...

Vad duktig du är som inte ger upp, kan bara säga att här hade det inte blivit några vantar

Karin utan blogg sa...

Du besitter ett imponerande tålamod - jag hade gett upp på vantarna långt tidigare. Men snygga blev de!
Fast sedan undrar jag - kan verkligen garn vara föör illgrönt för en sjal? Jag tycker den ser helhärlig ut! Älskar färgen!

Lil sa...

Hej!
Har hittat till din blogg idag!Trevligt!Angående stickäventyret med vantarna så är det
till tröst och uppmuntran för oss andra."..även den bäste kan göra fel.."du vet.Menar dessa ord positivt alltså, så missförstå mig inte. Det är ödmjukt att dela med sig,som du,av sina misstag