tisdag 23 december 2008

Swallowtailshawl till morMin mor ska få en vacker spetssjal i julklapp. (Jag tror inte hon läser detta innan julafton).Den är stickad i pälsullgarn från Östergötlands ullspinneri.
Med KnitPicksstickor nummer 4 gick det som en dans. Jag försökte göra första mönsterdelen större men det gick inte. Är det nån som vet hur man gör för att få den första delen större så att maskantalet går ihop får ni gärna tipsa mig.
De vita täljda pinnarna på bilden har min mor tillverkat. Nu ska jag paketera sjalen.

13 kommentarer:

Susilull sa...

Det blir ett inlägg till hos dej idag - vilken otroligt vacker sjal!
Jag måste bara få gjort en swallowtail, har ju både mönster och garn...

Anna sa...

Vad fin sjalen blev! Jag håller också på med en nu, och jag har hört att om man stickar 5 extra rapporter av det övre mönstret så ska det funka! Jag är snart där själv, så jag kan meddela om det stämmer!

Helena sa...

God jul till dig oxå kära sill! Snygge sjalen...Har precis påbörjat en jag me, det ska bli min julestickning. Kram från Helena som fick reberber i verifiering- e det nån muterad rabarber tror du?

Anonym sa...

Jag har gjort den större. Mycket större. Fick hjälp av en tjej på ett engelskt forum att räkna. Om jag minns rätt var slutsatsen att man måste öka första delen i steg om fem mönsterrapporter för att få ihop det med andra delen. Det gick fint, sen fick jag ta lite på "fri hand" för att få till kanten, dvs fixa undan en eller annan extramaska runt mittmaskan.

sophie sa...

http://pepperknit.com/blog/archives/373 har instruktioner. har använt mig av dem och det gick relativt smärtfitt. sjalen mister dock lite av sin "balans"/"symmetri". hoppas det kan vara till hjälp. /sophie

Anna sa...

Den är så vacker och skuggan ser ut som en extra i grått. Vackra bilder! Puss & kram till dig.

Annapuh sa...

Wow så mycket fint du har gjort!! (Jag bloggar runt aldeles för lite!) Tänkte önska en riktigt GOD JUL och ett Gott Nytt År!
Mvh Annapuh

teresa sa...

Vilken snäll dotter - min mor fick bara ett par muddar...
Tröjan längre ner på bloggen blev superfin!

ClaraSofia sa...

Snygg sjal! Och det säger jag inte bara för att jag gjort en nästan exakt likadan... Samma garn, samma färg, samma mönster. Vilken slump!

ylva sa...

Ja det är bara att instämma med alla andra.Jag har garn och mönster som väntar på mig( rött)Jag är också nyfiken på om man kan öka på mönstret.Väntar på Anna´s svar.....
Tröjan blev ju hur cool som helst! Tänk vad det vimlar av begåvade människor här ute i bloggvärlden.
keep up the good work !!

Gott nytt!

Åsa sa...

Sjalen är jättesnygg! Om man gör 19 upprepningar av den första "budlace" så stämmer alla beräkningar och man behöver inte minska eller öka några maskor. Sjalen blir stor och härlig.

Veronica Tingvall sa...

Vilken jättetrevlig blogg du har. Hit återvänder jag gärna igen.
Hälsningar/Veronica

Emmas dagar sa...

Jättevacker sjal!
Hoppas din mor blev glad :-)

God fortsättning på det nya året!