torsdag 2 oktober 2008

Annas shawl & smörstickning
Dagens sticktips! Till alla er som har en & annan härva lacegarn hemma;). Sticka med DUBBELT garn!
Jag har stickat Annas shawl i dubbelt lacegarn f Handpainted yarn- i dubbel bemärkelse. Mina fingrar blev total paintade av garnet. Det torrfällde som bara den. Har färgat ned tre par jeans som jag nu håller på å tvätta.
Jag har sköljt sjalen flera gånger och en gång i ättika. Tror inte jag har fått ut all färg ändå. Nu får jag kolla om den missfärgar min hals eller ej.
Jag har gjort sjalen slätstickad förutom två ränder med rätstickning.
Jag tycker verkligen om detta sjalmönster(tack Anna för att du delar med dig av ditt fina mönster!)
Mönster stickfrossas: Annas shawl
stickor 5mm(även på kantstickningen)
Garn: Handpaintedyarn Lacegarn färg: Bloody Mary
Ville bara visa en bild på min pågående stickning mosstickning i ett fantastiskt garn- Mirasol/Sulka & sen med KnitPicks strumpstickor så är det som att sticka i smööööör- Helt ljuvligt låten det aldrig ta slut...

8 kommentarer:

petra.m sa...

Sjalen är superduperfin!!! Jag har också köpt mönster till en sån, fast i en tråkig grå färg... Men sugen blir jag på att börja nu.

Mia sa...

Vad tråkigt att det torrfällde, det har jag aldrig varit med om med deras garner. Men färgen är grymt fin!
Snygga foton också, måste tagits av en sann estet...

Anna sa...

SNYYYGGGG! Hittade du fel i mönstret?

Dödergök sa...

Å så fin sjal i å så fint garn. Trist med fällningen dock, jag har aldrig haft det problemet med deras garner, men å andra sidan har jag inte stickat i något rött heller.
"Som att sticka i smör", precis så beskrev jag också stickning med harmony wood-strumpstickorna, helt magisk känsla! :)

PetraO sa...

Kanonfin sjal, hur sjuttan ska man hinna med att sticka alla härliga projekt? Kul att du är med och stickar strumpor - hourglass är jättefina! Kram

Tvärslå sa...

Ååååh så otroligt superfin !

Hejåhå sa...

Nu ska jag kommentera och hålla på. Hejåhå heter jag tydligen... Vem vet, rätt var det är kommer det en blogg oxå...eller kanske inte...Snygga grejer på en snygg tjej heja dej!!! /Britney

Maria sa...

Vilken vacker sjal! och jag håller med dig om Harmony wood-stickorna. Fick idag sticka en kant med en vanlig sticka eftersom jag inte har fått tag på just den storleken ännu och insåg hur bortskämd jag blivit.