söndag 2 maj 2010

Alla dessa projekt som inte blir som man tänkt sig...

Jag vill ha en rosa fluffig vårsjal. Bestämmer mig för att virka en, tar mönstret från en sjal jag köpt på second hand(som säkert någon fin tant virkat:)

provvirkar med alpacan, nej tycker det blir för lite fluff


lägger till kidslik, nu blir det fluff...
börja virka loss och ser ganska snart att det blir för tjockt, men övertygar mig själv hela tiden att jag kan blocka ut det, men efter att ha virkat en bra bit...
först då fejsar jag det hela...
jag håller på att göra en stabbig tung matta till sjal!

gör ett nytt virkprov på att endast virka med kidsilken, ser fint ut på bilden men jag tror inte mönstret kommer att synas när jag väl har sjalen på mig

Japp, här sitter jag nu med olika virkprover och en halvfärdig stabbig sjal/matta:)...
& funderar på en annan skiss...
tänker just nu att jag ska sticka den i endast kidsilk och rätstickning. Men detta kan ändra sig...
Är det någon som känner igen sig?

11 kommentarer:

Tant Kofta sa...

Så är det ofta tycker jag.En strålande idé som inte vill sig.
Jag tror Kidsilken visar mönstret så det syns när du kommit en bit.

Stina sa...

Visst känner man igen sig! Jag håller med Tant Kofta att med Kidsilken kommer det att bli en fin sjal.

Nilea sa...

Jag tror på rätstickningen. Jag stickade nyligen en rosa trekantssjal i bara rätstickning i ett mohairgarn och den blev rätt mycket fluff.

Lillemor i Hummelsta sa...

Jag tycker du ska HA den som matta, kanske skapar en trend. Har det man skapar bestämt sig för att bli nåt annat än det man tänkt så är det bara att svälja det sura gräset.
Rätstickat blir nog bra annars. Gjorde en rätstickad själv i vintras som jag trivts jättebra med och använt konstant.

Paulina sa...

kan du inte gå upp i virknålsstorlek då? Det blir väl visserligen en ganska så grov sjal, men då blir den inte så stabbig i alla fall. :)

J sa...

Det är sånt här som gör att jag drar mig för att sticka större projekt till mig själv, att jag inte ännu har lärt mig att se det färdiga framför mig i tid. Därför har jag heller inget råd, men hoppas att du hittar på nåt bra, tyckte allt såg väldigt fint ut.

Matilda sa...

hahah jag klarar aldrig av att sticka mina egna improviserade mönster och sedan inte ändra mig 256 gånger under tiden jag stickar. Måste stoppa mig själv hela tiden för att inte ändra på allt. Får påminna mig själv om att alla mönster inte måste ha värsta teknikerna och tjugo mönster i dem. Ibland är det enkla också det vackraste.

Pixi sa...

Vad duktig du är som gjort klänning o boleron själv!!Coola färger!! Ja jag känner igen mej med upprepning o att inte vara nöjd,många gånger får det bli magkänsla ,men jag gillade verkligen kidsilken,blockar du den så kommer mönstret att synas ,det är jag övertygad om!! trevlig blogg du har !!=)

Anonym sa...

Jag gillar det där virkmönstret, brukar göra något liknande fast jag har 5 st i den en gruppen och 1 st,2 lm, 1 st i den andra. Har nyligen virkat en röd väst med det mönstret och från början kopierade jag det från en babyfilt jag fick i slutet på 70-talet.
Så kämpa på med dina fina garner, till slut blir det nog jättefint.

Hälsningar
Maria utan Blogg

Emma sa...

Ja tuvär så blir det inte ofta som man tänkt sig.Men i bland blir det bättre!

Stickarn sa...

Jag imropiserar lite just nu med 2-3 olika garn samtidigt och stickor 9 två trådar alpacka och en tråd kidsilk. Det ser ut att kunna bli bra. :-)