onsdag 27 januari 2010


Denna brosch tänkte jag omvandla till stickmarkörerEtt par vantar till en vän har jag fått till.Detta fina Knit Kit direktimporterat från Usa har jag fått av snällaste Mia. TUSEN TACK Mia för detta festliga användbara Knit Kit, som innehåller måttband, virknål, varvräknare, stickmarkörer, sax, garnskärare, skyddstoppar till stickorna.

Det är går lite långsamt på handarbetsfronten. Jag tänker mer på stickningar än vad jag stickar. Önskade att jag bara hade någon basstickning att ta till. Jag får helt enkelt ta å fixa mig det. Har ni andra nån typ av basstickning = "behöver inte tänka"stickning? Vad stickar ni då?

11 kommentarer:

Dödergök sa...

Jag stickar strumpor när jag inte vill tänka utan bara sticka. Det är väldigt meditativt att sticka runt runt på strumpstickor av någon anledning. :)

Janette Millbom sa...

vilket kit!! *avis* Vilken brosch! *avis*

Citron, som för övrigt är det nya svarta, är perfekt med sina slätstickade varv som bara blir längre och längre.... Visst, lite instruktioner är det, men efter början är det mest bara att sticka och sticka och sticka :-) Härligt!

/JAnette

Kristina sa...

rätstickad sjal i något trevlig garn. Har stickat ett antal sådana och några av oss brukar kalla dem meditationssjal. Man behöver inte tänka. Bara sticka.

Cecilia sa...

Strumpor, absolut! :-)

PetraO sa...

Jag stickar Citron! Kram

miastick sa...

Det får nog bli en citron ändå va? Annat inte tänka-förslag är enkel trekantssjal eller topdown-raglan, denna enkla urgamla tröjmodell.
Tack kära fina du för mysig stickfika ikväll! Sååå kul att ses igen!

metamorphosis sa...

Jag tycker att många stickningar pendlar mellan att vara koncentrations-stickningar och "bara sticka-stickningar", som nu när tunikan nått ett stadie av slätstickning runt, runt, runt i ett par tre dm till...

"Katten i garnet" sa...

Tack för en tuff blogg med mycket stick. Det finns en award att hämta på min blogg. Livet blir lite lättare och gladare med "Sillen stickar".

Camilla sa...

Just nu har jag en kofta som "dumstickning", det är bara slätstickning i långa varv. Har också gjort en Citron som många redan har tipsat om.

Annepålandet sa...

Jeg strikker nesten bare "mindless knitting" jeg - for strikkingen i seg selv er meditasjon for meg. Sokker, votter, luer - nesten alt ensfarget er "idiotstrikking" som krever lite engasjement fra hjernen.
Men Citron-sjalet, det var rett og slett kjedelig!!
Fin søndag!

Clara sa...

Precis som flera kommenterat tidigare stickar jag gärna rätstickade sjalar. Eller tex Ishbel som är slätstickad först och sen har en (enkel) spetskant.
Jag vet ju också att du precis som jag stickat ett antal swallowtails, så det räknas nästan som meditationsstickning vid det här laget!