torsdag 8 januari 2009

Min åsikt!

Idag är jag extra nöjd för att jag messade in min åsikt till P3-radioprogrammet "Din gata". Detta är en sak jag har tänkt på länge och idag kunde jag agera. I programmet så vill de att man skulle messa in och säga vad som får just dig att engagera dig i fruktansvärda saker som händer i vår värld. Just nu är det ju Gazakonflikten som engagerar oss.

Jag skickade följande mess (och det lästes upp bara några minuter efter att jag skickat det!):
Jag vill uppmana alla att sluta skicka mass-sms när något allvarligt har hänt i vår värld. För mig känns det inte ok att telebolagen skor sig på andras elände. Är det kanske t.o.m telebolagen som startar smsen?
Låt oss maila varandra och engagera oss på andra sätt./Cilla


Många är vi säkert som har fått mass-mess om att vi ska tänka på offren för 11 sept, tsunamin, Burma etc. genom att tända ljus och sända messet vidare. Nu senast fick jag flera sms om läkaren i Gaza.
Jag tycker telebolagen skulle skänka alla pengar de får in på den här typen av sms till
just de berörda, men jag har inte hört talas om att det görs.
Då kan det ju finnas en vits med smsen.
Jag brukar inte ta så mkt ställning här på min blogg men nu var det dax.

13 kommentarer:

Helena sa...

Lyssnade på det i bilen på väg till jobbet och blev SKITARG..Naiva mig har aldrig ens tänkt på att det såklart är telebolagen som hivar in storkovan..Brukar visserligen aldrig skicka den typen av sms vidare så mig har ingen blivit rik på:) Tack för öppnade ögon! kram

Dödergök sa...

En alldels ypperlig åsikt!
Jag hatar allt som påminer om kedjebrev, för någonstans långt borta är det alltid någon som tjänar pengar på det.

Det är dags för människor att öppna ögonen och tänka lite själva. Dessutom hjälps barnen i Gaza knappast av att jag skickar ett sms (om det nu inte är till röda korset), det finns annat man kan göra.

med nål och tråd sa...

Väldigt bra sagt!

Lena sa...

Bra o Tack

MonicaHansen sa...

Du har en tanke där...

PetraO sa...

Heja Cilla! Håller fullständigt med även om jag inte brukar drabbas av mass-sms. Kram!

Anna sa...

Du vet att jag är med dig babe! Du är grym. Behöver jag påminna om den där veckan eller?

Humlan sa...

Bravo!

p.s. Kan du inte ta bort snöandet? Det gör att min gamla dator jobbar till 100% och allt blir seeegt.

Susilull sa...

En mycket bra åsikt!!
Är väldigt anti mot alla mass-sms och mail, det klart att det alltid finns någon som tjänar på detta! Och det är INTE dom som lider och har det svårt!

Awelyne sa...

Du har helt rätt. Skicka pengarna till de behövandee istället.

görel sa...

Bra rutet!

ylva sa...

Hej!Jag brukar titta in hos dig då och då ,håller helt med dig , på nå´t vis verkar det som dessa sms-företeelser dövar vårt behov av att "göra något "... saken är den att jag tänkte faktiskt ge dig en utmärkelse(snacka om tajming ang. det här med kedjebrev och mass-sms :- )men jag vågar säga att detta är bara av godo för jag tycker att fler ska titta in hos dig.

Annas Alster sa...

Vad roligt att du blir inspirerad! Jag blev själv så glad över idén att göra sådana knappar. Kan inte tänka mig något som hade passat bättre. Får se om det dyker upp något liknande här framöver då... :)