onsdag 14 maj 2008

Hemma igen från Deutschland
Jag lyckades hitta en garnaffär(tyvärr lite gammaldags) men nog hade de allt lite sockgarner. Köpte Regia i rött 100g, ärtgrönt 50gr, "kaffegubbens" sockgarn(har ett nystan hemma så nu har jag till ett par sockar), 2 nystan merinoull och till sist korta metall strumpstickor(ej med på bild).
Jag köpte även en gigantisk stickväska! Som jag är mkt nöjd med. Jag kan ha med mig 10 stickprojekt samtidigt! Eller kan jag ju alltid ha den som en strandväska.
Å nu till sjalen som jag har börjat på-Little Arrowhead Shawl. Stickar i mitt fina gröna NewYorkgarn men jag tycker inte det blir bra. Jag tycker inte att den fina lystern i garnet kommer fram i mönstret. Så nu har jag letat jättelänge efter ett nytt mönster. Jag har fått för mig att det skulle vara fint att ha ett mönster som ser ut som blad eller nåt från naturen för att garnet är grönt. Nu har jag inte mkt garn så då får jag mixa de två gröna garnerna och hitta ett mönster som inte kräver så mkt garn. Har bestämt mig för att prova detta mönster. Det känns lite bladaktigt på nåt sätt. Hoppas detta känns bättre.

4 kommentarer:

PetraO sa...

Väskan är hur fin som helst - jag hade också köpt en om jag varit i Tyskland! Jag tror absolut att garnet kommer till sin rätt i det fina sjalmönstret.

Linda sa...

Den sjalen du har tittat på ser ju kanon ut. Hoppas att det blir bättre - lycka till!

Anna sa...

Det sjalmönstret var snyggt, har jag inte sett förut. Fint med uddarna. Tack för tipset!
Härlig väska!

petra.m sa...

Härlig väska och jättefint sjalmönster!! jag är så imponerad av alla krångliga sjalmönster jag ser runt om i bloggarna. Är det inte jättesvårt och tar tusen år??!!
Snygg var den, den där puffen nedan, kanske när man är pensionär:)