tisdag 8 april 2008

Laminaria!


Här kommer en liten utvärdering på sjalen.
Jag älskar att se hur ett mönster växer fram. Så stickningen blev roligare och roligare ju större den blev. Lite segt dock på slutet när ett varv tog 25 min(what to do).
Jag gillar garnet-Järbo ullgarn entrådigt. Det var lätt att sticka med och sjalen känns mjuk och go.
Mönstret var inte så svårt att läsa när man väl börjar. Men första anblicken är avskräckande. Jag tyckte det var lätt att se på min stickning när mönstret blev fel. Vilket jag verkligen uppskattar, för då kunde jag rätta till det direkt- plocka upp ett missat omslag, sticka ihop 3 istället för 2 maskor etc.

Anledningen till att jag gillar Laminaria är för att på Knittys bilder så är formerna på mönstret så runda.(Jag har mest sett kantiga mönster på spetssjalar).
Tyvärr tycker jag inte att det blev så runda former på min sjal utan mer kantigt. Kanske borde jag dra ut den mer vid blockningen? -tråkigt

Jag valde att göra en extra Blossomrapport, för jag gillar stora sjalar. Det är jag glad för. Tycker den blev lagom stor.

Nu till avslutningen-
På Knittys bilder har kanten på sjalen djupa spetsar. Vilket jag oxå ville ha. Men efter att sett Evas sjal, var de inte tillräckligt djupa för min smak. I mönstret så ska man göra 3 omslag för att skapa dessa spetsar. Vilket jag inte kan förstå hur de har fått till.
Jag valde att virka avmaskningen(tyckte deras variant var extra krånglig och resultatet likadant). Sen virkade jag ut spetsarna längre. Tycker inte att det blev så bra. Kanske drar jag upp och gör om kanten. Å då skulle jag göra fler omslag än 3(som mönstret tycker)-för att få djupare spetsar.

Summasumarum: Jag älskar min sjal!

Vill genast börja på en ny.
Det mörkrosa nystanet på bilden, är nästa sjals garn. Det ljusrosa ska bli pulsvärmare.

Har precis fått veta att MagKnit´s har upphört. Sååå tråkigt! Jag fick tipset om att hitta äpplet som jag efterlyste i förra inlägget. Men försent. Så jag behöver fortfarande hjälp med att hitta det. Har sett det i en stickblogg typ förra året.
Det var allt för nu.

4 kommentarer:

yarnia sa...

Ännu snyggare så där. Nu blir jag jättemotiverad till att fortsätta sticka på min.

Mia sa...

Jag gillar dina virkade korvar jättemycket! Ska göra så på min tror jag. Om inte jag får till spetsarna.
Vad tråkigt med Magknits! Många fina mönster som nu aldrig blir stickade, som de där superfina sockorna i baby cashmerino, och jaywalkersockorna... :(

Annapuh sa...

Hej
Sjalen ser verkligen jättefin ut! Jag har dragit mig för att sticka den eftersom jag gärna vill sjalarna helt trekantiga (men med fin spets förståss), men förstår jag dig rätt att det inte blir så böjd i kanterna som på Knittys bilder?
Mvh
Annapuh

Emmas dagar sa...

Oh, så snygg!