fredag 21 mars 2008

KALsjal? Är nu Ditt vårval?


Jag vill härmed inbjuda till en KALstickning på min sida. Jag har sett att vi är många som vill sticka denna underbara sjal Laminaria. Å vissa har redan börjat;)
Eftersom jag blir lite mörkrädd av att titta på mönstret så tänkte jag att det är ju roligare om vi kan hjälpas åt. Å dessutom så blir ju saker/drömmar oftare av om man är fler som stickar samma sak samtidigt. Plus att man få se denna vackra sjal i olika färger och garn.
Jag tänkte lägga upp det så här: Jag kommer ha inlägg om sjalen kontinueligt och man kan ställa frågor och ge svar på frågor på kommentarsidan.
Jag kommer ha en spalt med alla som är med på KALen och länka till er sida. Så alla kan ta del av din sjalresa.
Ibland kommer jag att ta upp vissa frågor direkt på bloggen.
Tro bara inte att jag är stickexpert och kan svara på frågor. Det får vi göra tillsammans.
Det jag undrar just nu är: Vilket garn passar till dennna sjal?

Så nu undrar jag vilka är på? Anmäl dig på kommentarer.
KALsjal? Är nu ditt vårval?

18 kommentarer:

Dödergök sa...

Jag är med! Bra insiativ från dig tycker jag.
Jag har garnet klart men inget utskrivet mönster. Tänker sticka min i lacegarnet från handpanited yarn i färgen mustard. Jag är lite osäker på om en härva räcker bara.
Tänker köra igång med min sjal när jag gjort klart lite annat, i April skulle jag tippa.

Mia sa...

Oj... jag kan väl inte säga nej när du ber mig. Dessutom har jag garn. Men först måste jag sticka en sån där annan knittyhalsduk till syrran.
Kram! Du är världens bästa scenpersonlighet! Alla som läser detta: Gå och se Amanda Cooking i höst och bedåras av hela kören och särskilt Cilla! (fick jag skriva såhär?)

Mia sa...

Jag glömde ju att skriva vilket garn jag skulle använda. Handpaintedyarn.com, merino lace, i en färg vars namn jag glömt, den är mörkt grön och mörkt blå i en dramatisk mix. Passar perfekt tycker jag!

Eva i Halmstad sa...

Jag är med, fast jag har redan börjat.
Jag gör den i Silke från Garnhärvan, i min bästa färg just nu olivgrön. Titta gärna in hos mej och titta, kan nog lgga in en ny bild på sjalen i morgon.
Trevligt "inisiativ"?(vet vad jag menar men inte hur de stavas), sillen.
Glad påsk på er.
Eva

PetraO sa...

Mmm, den är ju hur fin som helst men jag började kika på mönstret och blev lite avskräckt... men med tanke på vad du skrev om att hjälpas åt så kanske jag hänger på i alla fall. Jag ska ta mig en funderare under helgen och återkommer. / Petra

PetraO sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Helena sa...

Håller med Petra, jag blev väldigt avskräckt när jag började läsa mönstret. Fast å andra sidan är väl enda chansen att fixa det att hänga på er. Jag gör ett försök så får vi se hur det går.
Glad påsk!
Helena

Eva i Halmstad sa...

Hej på er.
Den är inte så svår, försök, de gäller bara att läsa och prova, där är många "nya" tecken i diagramet men de är inte svårt när man väl har det på stickorna.
Och om de hänger upp sej nånstans är det bara att fråga. Jag har klarat en del av de "nya" och de har gått bra. Titta gärna in på http://evaihalmstad.blogspot.com/ när ni har tid, jag har lagt in en bild på 3-into-9 star, de låter knepigt, men om man tar de sakt går de bra.
Är de nåt hör gärna av er.
Gillar din ide med Kal, Sillen.
Tror att de passar med de flesta tunna garner, tjockare blir nog svårt när man ska har igenom många maskor på samma maska, de lät knepigt, hoppas ni förstår vad jag menar.
Ha en god och glad påsk på dej Sillen.
Dags för en runda med hunden.

ulrikasblogg sa...

Hej.
Jag tror nog att jag hänger på.Ska bara fundera på vilket garn jag ska ha.Mvh Ulrika S

Medea sa...

Jag vill också hänga på men måste skaffa garn, eller ´jag kan kanske använda mig av nåt jag har i samlingen om det räcker. Befinner mig i frankrike nu så jag får kolla när jag kommer hem. Återkommer.

Strumpstickan sa...

Fantastiskt vacker bild!

Bim H-D sa...

*ler*
Jag HAR bloggat om den, din blogg, Evas blogg/sjal, garn mm... och jag vill... ska bara, öhhh... Ja, du vet ;)
Men, garn och stickor måste hittas... Så, är jag med, så är jag... :p
Må så Glad Påsk... värmländskan Bim

Karin sa...

Sjalen är helt fantastisk. Åh vad jag önskar att jag kunde sticka. Ska fjäska med min syster Anna. Hon kan sticka.
Du har en härlig blogg.

Madelene sa...

Hej, du känner inte mig. Textilare sen länge men har mest stickat på maskin och behöver få upp minnet framförallt. Vill gärna vara med och sticka KALsjal. Har en del merinoull tvåtrådigt tror jag eller så kan jag ju ta moragarnet som jag vet är entrådigt. Vilket tror du blir bäst? Får man mönstret via mail?

Ulrica sa...

Åh... vad kul har fnulat på den där sjalen sen jag såg den men det verkade så krångligt. Kanske inte ändå? Jag har ett entrådigt svart garn från Huskroken...men jag tror man behöver mer...får beställa...sen är ju svart lits svårt att se...jag får testa :-) Jag har heller inte varit med i någon KAL förut.

maLinka sa...

Jag vill också vara med! Är det försent?
Jag har redan börjat på min men inte lagt ut bilder på den än på blogg. Kommer i morgon.

emma sa...

Åh så fin. Har inte tänkt så långt som till garn och inte heller tittat på mönstret eftersom jag läser att man kan bli mörkrädd av det.. Jag gör gärna ett försök :)

Stick-smurf sa...

Hej!

Jag är gärna med! Har redan kommit en bit och njuter verkligen av den här stickningen.