söndag 25 november 2007

Hjälp!Jag behöver hjälp!
Är det nån som har ett briljant tips på vad jag ska göra med denna hopplösa trekantsjal( f Rowan Book 34 design nr 32 vid namn Birch)
Någon kanske tänker-Men den ser ju fin ut!
Så här började det. För ca 2 års sedan skulle jag åka till värmen och då tänkte jag att jag måste ha en sval stickning med mig. De skulle få ta tid och jag satsade på fint handfärgat ekobomullsgarn.
Jag började sticka och allt var frid och fröjd tills felet dök upp... Jag stickade baklänges och började på nytt... det blev fel igen och jag stickade baklänges ännu fler varv(-Jag hatar å sticka baklänges,men jag gör det för gillar när det blir rätt i slutändan)(Jag förstår att jag är helt unik om att tycka så!) Å stickade framåt igen och det blev fortfarande FEL! Nu har jag gett sjalen så många chanser men vi kommer inte överrens. Dessutom har jag insett att jag diggar inte när man stickar mönsterstickning och sen väljer att ha ett färgmönster(randigt. Det blir kaka på kaka. Nu undrar jag om det finns någon där ute som har en idé på vad jag ska göra med min sjal? Jag kan tänka mig att repa upp allt. Så snälla hjälp mig!

5 kommentarer:

teresa sa...

Det är underbart fräcka färger tillsammans och kul att du vågar dig på just "kaka-på-kaka", dvs färger OCH mönster. Tycker du ska börja om, jag tror den kommer att bli urfin o originell, men sticka som det står...Lycka till!

Anna sa...

Jag tycker också att den ser fin ut, trots att jag inte heller alltid är så svag för mönster och flerfärgat.
Inser ofta när jag väl börjat på flerfärgad härva att den var vackrast just i härvform (vilket ord!).
Vad är det för ett garn?

En grej jag brukar göra när jag spetsstickar är att dra en "livlina" genom alla maskorna på stickan då och då. Ta en monteringsnål och kör igenom en garnbit i annan färg genom alla maskor, om du gör fel sticker du in stickan där tråden är och drar upp dit ner. Kan kännas lite tryggt.

Susilull sa...

Jag håller nog med dej om kaka på kaka. Förstår din vånda, speciellt nu när du får olika bud på vad du skall göra! Själv hade jag nog repat upp och funderat ut ngt annat att göra.
Lycka till!

P.s Det är helt ok att du länkar till mej, bara roligt!

Ming Ching sa...

Jag tycker det var väldigt tjusigt! Fast jag förstår dilemmat - saker som inte vill samarbeta bör man tänka över. Kanske ett enklare mönster o bibehålla randningen?

Ming Ching sa...

Om nu mönstret är så där dumt så tycker jag abselut att du ska sluta med det!